Make it meaningful

För varje år som går blir det allt uppenbarare att vi inte har våra liv för alltid. Ansiktet i spegeln blir lite äldre, kollegorna på jobbet allt yngre och de viktiga stunderna i livet allt viktigare. För är det inte vad livet handlar om, att göra det meningsfullt? Att fylla våra dagar med något som betyder något. Det betyder inte att vi måste resa runt jorden eller börja med en ny aktivitet, det viktiga är väl att det är meningsfullt för just oss. Det meningsfulla kan lika gärna vara en resa inåt som utåt. Skrivande, utveckling (inre och yttre) och att ha tid för vänner och familj - det är vad som just nu känns mest meningsfullt för mig.

Kommer att tänka på några kloka ord av Dalai Lama:


Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend or a meaningful day.


Tenzin Gyatso
14th Dalai Lama of Tibet


Kommentarer

caroline sa…
Ja, det är stor lycka att kunna se det stora i det lilla och hitta det meningsfulla i sin egen vardag, sitt eget liv, istället för att ständigt missnöjd söka efter något bättre och större. Det är ju också ofta så att man uppnår det där bättre och större när man slutar att jaga...
caroline sa…
En bokfråga...försökte leta fram en ungefärlig siffra på nätet gällande antal tecken inkl blanksteg eller antal ord i en normallång roman. Tycker det var rörigt att få någon vettig uppgift och många rör nog ihop ord och tecken. du som har släppt en roman- vet du?
Charlotte sa…
Hej Caroline, håller med dig om att det verkligt meningsfulla stunderna får man när man slutar leta och istället tittar inåt.. Har just börjat yoga och det kan jag varmt rekommendera.
Du frågade om antal tecken. Min roman Grannsjälar, som nog kan räknas som en normal lång roman har drygt 511 000 tecken och drygt 89 000 ord. Lycka till med ditt eget skrivande!
caroline sa…
Tack! Nu har jag någorlunda koll på var jag befinner mig i processen! Ska ta och köpa din roman Grannsjälar...blev nyfiken...och du, vilken lycka att ha börjat med yoga! Tror det är sanslöst bra, har bara aldrig fått ändan ur vagnen. vi har ett suveränt yogaställe här i Helsingborg där jag bor. Har skrivit reportage om det några gånger och blir lika sugen varje gång.
Ha det bra!
Charlotte sa…
Tack för att du köper min bok. Bli inte förvånad om den tar lite andra vändningar än du först trott :-)

Populära inlägg