Kärlek, kärlek och ännu mer kärlek

Har varit på årets första luciatåg som min äldste sons årskurs ordnade. Sällan har jag varit så stolt och rörd. Skulle vilja skrika ut till hela världen hur bra jag tycker att han är, men det är svårt det där med beröm. Man vill inte att de ska känna att de alltid måste vara duktiga och jag hör jantelagens ord viska i örat: "du ska inte tro att du är något". Men när jag ser mina barn göra bra saker vill jag ju att de ska veta det. Samtidigt som jag ofta säger till dem att de duger precis som de är, utan att hela tiden behöva känna att de måste prestera.

- Vi stöttar er vad ni än gör, sa jag i helgen.
- Till och med om vi tar en bil och rymmer, frågade min dotter?
- Nja... vi kommer tycka att ni gör fel, men vi älskar er alltid ändå.

Tror att våra föräldrar generellt sett inte vara lika frikostiga i sina känsloyttringar. Tror inte de uttalade de tre orden "jag älskar dig" lika ofta som min generation gör. Ibland får jag till och med tillsägelse av mina barn för att jag säger det så ofta. Men är det något jag vill att mina barn ska bära med sig är det just känslan av att de är älskade. Läste någon gång några kloka ord som Astrid Lindgren lär ha sagt och de brukar jag ofta tänka på:

Ge barnen kärlek, kärlek och ännu mer kärlek,
så löser sig resten av sig själv.

Tror det ligger mycket i det.

Kommentarer

Så sant!

H kan oxå protestera ibland över att jag pussar och gosar för mycket med honom, men det är inte speciellt högljudda protester :)

Klart man ska berömma! Det går ju oxå att ge "gruppberöm" - vilket fint luciatåg ni hade, vilka fina julsånger ni sjöng, så blir det inte helt personligt, men ändå får I del av berömmet.

Jag slösar med kärlek, och med förmaningar....
Tänkvärt!

Önskar dig en trevlig helg!
Annelie sa…
Jag håller med dig. Mina föräldrar sa knappt de där tre orden, medan jag säger dem så ofta jag kan till mina barn.

Kul att du tittade in på min blogg!
Anonym sa…
"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv."

Så lyder det korrekta Astrid-citatet och hon sa det en gång i en debatt om barns rättigheter. Bara så att rätt blir rätt. :-)
Charlotte sa…
Tack Hansson, självklart ska rätt vara rätt. Skulle bara kolla om ni var med där ute :-)

Populära inlägg