Två härliga timmar

Så var julen avklarad. Både stora och lilla (med resten av släkten som vi inte firade med på julafton). Skönt och välbehövligt att få ladda batterierna och bara vara. Blir dock gärna att man är uppe sent, tittar på teve och myser - men av någon anledning vaknar ändå vår minsta klockan 6 och tycker det är dags att gå upp då..

Så igår kväll tänkte jag att nu ska jag gå och lägga mig tidigt. Redan klockan 9 för att verkligen sova ikapp och försäkra mig om att vara utsövd till nyårsafton. Men vad händer? Jag tar med datorn till sängen, kollar igenom lite mail och öppnar sedan - för första gången på evigheter - ett tomt word-dokument.

Jag skriver några ord, lite stapplande först men sedan är det precis så där klyschigt som det brukar stå, att händerna fått eget liv. Jag skriver och skriver, en historia om en självmordsbombare, som jag inte själv förstår varifrån jag får uppslaget ifrån. Men två timmar senare tittar jag på klockan och konstaterar att jag skrivit en hel novell. Bara lite finslipning och faktakoll återstår.

Var lite trött i morse, men det var det värt :-).

Kommentarer

Annelie sa…
Sådant flyt är värt lite trötthet!
Åh, jag avundas dig! Själv har jag inte skrivit en rad sedan lillan kom i början av oktober...

Populära inlägg