Nytt manus och massor av läsning

Hej igen ... Förstår inte hur det kunnat gå så lång tid sedan mitt sista inlägg. Kan väl bara förklaras med att jag varit fullt sysselsatt med att läsa och skriva på min nästa bok! Själva grundmanuset är klart och är nu på genomläsning och sedan blir det till att redigera och redigera hela hösten. Tycker själv att den här boken blir min absolut bästa. Får en varm känsla när jag tänker på den och har egentligen ingen riktig lust att avsluta projektet. Men det är ju som det alltid är. En dag är det bara dags att lägga ifrån sig datorn och ge manuset en knuff ut i verkligheten. Sedan får det klara sig själv. Sedan är det i läsarnas händer.

Har läst tre böcker som satt sina spår på sistone:

- Morgon i Jenin - Amils historia om sin släkt i flyktinglägret Jenin i Palestina. Blev verkligen berörd av denna bok om livets fasor, men även om den varma kärlek som beskrivs.

 - Hungerspelen - Science Fiction som jag aldrig trodde jag skulle gilla, men till slut inte kunde låta bli att läsa eftersom precis ALLA läste den. Hur kan en bok vara så otroligt beroendeframkallande? Varenda minut jag inte läste gick åt till att tänka ut hur jag skulle kunna få tid att läsa igen... Tydligen har serien på tre böcker nu sålt fler exemplar än Harry Potter-seriens sju böcker på amerikanska Amazon.

- Till sista andetaget av svenska Anne Swärd som jag läser just nu - kärlekshistorien om Lo och Lukas är skriven på ett så vackert språk att man bara faller. Det är 70-tal och sommar någonstans i Skåne. Lo är bara sju år när hon för första gången träffar Lukas, 13 år. Deras skillnader (både i ålder och familjeförhållanden) hindrar dem inte från att ses och utveckla en stark gemenskap som kommer att prägla Lo under resten av livet. Så här skriver Therese Bohman i Expressen om boken:

Detta är ett av romanens teman: att leva livet fullt ut, utsätta sig för det, acceptera att det inte finns en mall för hur det måste se ut – en vacker insikt som jag önskar alla livsprojektsplanerande 30-åringar omkring mig (och i ärlighetens namn även mig själv), liksom insikten att allt i livet inte kan vara rationellt. 

Måste gå och läsa vidare nu... Vi hörs snart igen hoppas jag:-)

Kommentarer

Annis sa…
Vad kul att se dig skriva här igen! Roligt med nytt manus. Vad är det för sorts roman och kommer du att få ge ut den och då på samma förlag som du gett ut tidigare böcker på? Lycka till med höstens redigerande! Är själv mitt uppe i det nu ...
Charlotte sa…
Hej Annis,
Kul att höra från dig också :-)
Jag skulle vilja säga att det är en spännande relationsroman, men har även fått höra att det är lite av en släktberättelse. Känner mig riktigt nöjd med handlingen och ska nu fila vidare på språk och dialoger etc. Hur går det för dig? Hur långt har du kommit? Vad blir det för typ av bok?
/Charlotte
Annis sa…
Låter spännande! Jag har skrivit råmanus och är mitt uppe i redigering av den. Kräver sin tid och är svårare än jag trott men så roligt! Önskar som vanligt bara att jag hade ännu mer tid att lägga på skrivandet. Det är också en relationsroman, som utspelar sig både i nutid/dåtid parallellt.

/Annis

Populära inlägg