En kväll i det godas tecken

Igår var jag och lyssnade på Daniel Mendoza under en inspirationskväll i Sollentuna. Daniel är flykting från Uruguay, men har också med sig en bakgrund av våld och alkohol i hemmet. Så här skriver han på sin hemsida:

"Första gången jag var full var jag inte ens fyllda fem och cellskräcken jag har, fick jag av min far när han försökte kväva mig när jag var sex år gammal…"

Det Daniel insåg tidigt var att livet handlar om att välja väg. Vad man än kommer ifrån och vad man än har varit med om har man möjlighet att välja det goda. Vi vet ingenting om vad som driver en annan människa och vad som gör att någon handlar som han eller hon gör. Vi kan inte tvinga någon annan till att vara eller bete sig på ett visst sätt, men vi kan välja vår egen väg och se till att vi inte förmörkas av det som händer runt omkring oss.

Daniel valde den goda vägen och arbetade hårt för att nå sina mål, han kom in på Handelshögskolan och fick toppjobb inom finansvärlden. Men han ville något mer, han ville sprida det goda runt sig. Därför startade han för sex år sedan tidningen Good News Magazine, en tidning med bara goda nyheter.

Jag tycker tanken är helt fantastisk. Så många gånger slår jag av radion eller lägger bort tidningen därhemma för att jag helt enkelt inte orkar höra eller läsa mer om allt elände som sker i Sverige och i världen. Det är så lätt att få uppfattningen att världen är en hemsk plats som håller på att gå under. Ändå finns det så många otroliga människor överallt som gör så mycket bra - som får alldeles för lite plats i media.

Jag tänker att så skulle jag också vilja vara, en förebild som - trots allt det onda som händer runt omkring oss och allt det mörka som ändå finns tidvis inom oss - sprider det goda och som får andra att tro på allt det positiva i världen. Och jag vet att det finns många andra som vill samma sak.
Så frågan är kanske bara hur, eller hur?
Kommentarer

Populära inlägg