När handlingen svänger

Har haft några bra dagar de senaste veckorna med riktigt skrivflyt. Har haft disciplin och verkligen satt mig vid datorn vid 9 på morgonen och sedan skrivit till 15-tiden. Ibland kan det kännas så hackigt att bara ha en ordentlig skrivdag per vecka, men ibland är det rätt bra. För man får liksom tid att tänka igenom handlingen, att inte bara rusa på i första bästa idéspår.

Den här gången hade jag ju faktiskt varit duktig och skrivit ett ordentligt synopsis med korta intron till varje kapitel. Problemet är bara att när jag väl sitter där och skriver så händer det alltid en massa saker som jag först inte räknat med. Handlingen styr åt ett annat håll, en ny person kommer in som jag inte alls hade med i beräkningen från början, någon drabbas av något som jag inte hade förutsett men som blir så självklart där vid datorn.

Då blir det till att skriva om stt synopsis, även om grundidén blir densamma. Är det bara jag som är så virrig när jag skriver? :-)

Kommentarer

caroline sa…
Absolut inte! Det där förvånade mig när jag började skriva på mitt manus...att det till stor del lever sitt eget liv. Men det är ju också det som är så häftigt med att skriva bokmanus!

Populära inlägg